Petek, 18 januar 2019
Iskanje

Zgodovinska predavanja o evropskih revolucijah

5. nov. 2018 | 16:44
Dark Theme

Format priljubljenih zgodovinskih predavanj, ki vsako leto privabijo nepregledne množice obiskovalcev, se vrača. Med 18. novembrom in 24. februarjem se bo v Operni hiši Verdi zvrstilo šest predavanj iz cikla Lezioni di Storia (Zgodovinska predavanja), na katerih bodo strokovnjaki z različnih italijanskih fakultet obiskovalce popeljali po poteh osrednjih evropskih revolucij in družbenih sprememb, ki so jih te prinesle.
Podrobnosti letošnje šeste izdaje formata, ki ga založnik Laterza pripravlja v približno petnajstih italijanskih mestih, so predstavili na srečanju z novinarji v palači Gopčević. Tega sta uvedla občinski odbornik za kulturo Giorgio Rossi in predsednica Fundacije CRTrieste Tiziana Benussi, po zaslugi katerih so zgodovinska predavanja brezplačna. To je izpostavil Lodovico Steidl iz založbe Laterza, ki je prisotne spomnil, da je za predavanja v mestih, kot so Rim, Bari in Videm, treba plačati vstopnino.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo