Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Allianz seli svoj sedež iz Trsta v Milan

Upravni svet zavarovalniškega velikana je sprejel odločitev na današnjem zasedanju, novico je potrdil tiskovni urad skupine

Trst |
8. nov. 2019 | 16:55
Dark Theme

»Allianz spa sporoča, da je upravni svet, ki se je sestal danes, sprejel odločitev o spremembi sedeža družbe, ki se seli iz Trsta v Milan. Do tega bo prišlo s 1. januarjem 2020 - ob privoljenju zavoda za nadzor nad zavarovalniškim sektorjem IVASS. Seveda, v sozvočju s stalnimi prizadevanji Allianza za Trst in Furlanijo - Julijsko krajino, ne bo posledic na področju zaposlovanja, kakor tudi ne glede davčnih prilivov.«

Tako je tiskovni urad zavarovalniškega velikana odgovoril na dve izmed treh vprašanj, ki jih je Primorski dnevnik poslal, ko je prispela vest, da naj bi Allianz preselil svoj sedež iz Trsta v Milan. Tržaški sedež je na Trgu Irneri, kjer je delovala zgodovinska zavarovalnica Lloyd Adriatico, preden se je preimenovala. Tretje vprašanje, na katero odgovora ni bilo, je zadevalo nedavne izjave vodilnih pri Allianzu, da je ravno korenito preurejanje tržaškega sedeža, v katero so vložili več milijonov evrov, dokaz, da je družba tesno povezana z mestom.

Sindikalni viri, ki jih navaja deželni sedež Rai, opozarjajo, da bo veliko število zaposlenih moralo zdaj uveljaviti pravico, da ostanejo v svojem mestu in se izognejo selitvi. Za Trst pa bo ta ukrep vsekakor težko prebavljiv, saj gre za nepričakovan udarec njegovemu imidžu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo