Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Big John v Guinnessovi knjigi rekordov

Gre za največji triceratops, ki so ga kdajkoli našli

ZDA |
19. okt. 2021 | 7:33
Dark Theme

Big John, največji triceratops, ki so ga kdajkoli našli, je uradno vstopil v seznam svetovnih Guinnessovih rekordov. V preteklih dneh so namreč strokovnjaki med vsedržavnim srečanjem National Fossil Day v Združenih državah Amerike potrdili, da gre za fosil največjega poznanega triceratopsa.

Ostanki dinozavra so stari več kot 66 milijonov let. Odkrili so jih v Južni Dakoti, nato pa poslali v Trst, kjer so ga v delavnicah podjetja Zoic ponovno sestavili. Direktor podjetja Flavio Bacchia je s hčerko in ekipo podaril novo življenje Big Johnu, ki je po krajšem bivanju na Velikem trgu, kjer je bil ob koncu julija vsem na ogled, odpotoval v Pariz, kjer je razstavljen in čaka na dražbo Naturalia.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo