Torek, 20 oktober 2020
Iskanje

Bo centrala mednarodne banke EBRD prišla v Trst?

To je predlagala stranka Forza Italia

Trst |
18. sep. 2020 | 18:22
Dark Theme

Stranka Forza Italia si želi, da bi se centralo mednarodne Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD), ki je znana predvsem po posojilih tranzicijskim gospodarstvom, po brexitu iz Londona preselilo v Trst. Da bi do tega zares prišlo, so v stranki pripravili serijo političnih pobud, s katerimi želijo prepričati odločujoče, da je vredno pripraviti teren, promovirati idejo in se potruditi, da ne bi izgubili edinstvene priložnosti.

To so na včerajšnjem srečanju z novinarji sporočili poslanka in deželna koordinatorka stranke FI Sandra Savino, vodja poslanske skupine v deželnem svetu Giuseppe Nicoli in vodja poslanske skupine v občinskem svetu Alberto Polacco. Savinova je uvodoma opozorila, da se ona osebno s to idejo ukvarja že od leta 2016, ko je pripravila poslansko vprašanje na to temo. Ob tem je še spomnila, da se Italija poteguje še za eno funkcijo; za predsedniški položaj v banki. »13. aprila letos je zapadel rok za oddajo kandidatur. Minister Gualtieri je na mesto predsednika predlagal Pier Carla Padoana. Ta se bo udaril s poljskim in francoskim kandidatom,« je pojasnila Sandra Savino.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo