Torek, 23 april 2024
Iskanje

Čistili bodo obalo in morsko dno

Zaželjena je predhodna prijava, možno pa se bo pridružiti tudi v soboto na prizorišču

25. avg. 2022 | 8:47
Dark Theme

V soboto prireja Geološka služba Dežele Furlanije - Julijske krajine čistilno akcijo v Ribiškem naselju. Cilj pobude z naslovom Očistimo našo geo-točko je ozaveščanje javnosti o pomembnosti ranljivih kraških območij in zbiranju odpadkov, ki škodijo naravnemu ekosistemu.

Zbirališče bo ob 9.30 na plaži Ribiškega naselja, blizu območja nekdanjega kamnoloma. Vsak udeleženec bo dobil rokavice in vrečke za smeti. Delo udeležencev bo koordinirala zadruga Shireline. Poleg čiščenja obalnih območij bodo udeleženci akcije čistili tudi morsko dno na plitvini, neposredno ob kopnem.

Odpadki bodo oddani in razvrščeni v posebne zabojnike, ki jih bo v imenu Občine Devin - Nabrežina, pokroviteljice dogodka in pridruženega partnerja evropskega projekta, postavilo podjetje Isontina Ambiente. Slednje bo kasneje tudi poskrbelo za odvoz smeti.

Konec dogodka je predviden okoli 11.30, takrat pa bodo vsem prostovoljcem ponudili prigrizek in spominsko darilo v zahvalo za pomoč pri oskrbi geoparka. Prijava je zaželena na elektronskem naslovu ripuliamoilmare@gmail.com. Kljub temu pa se bo mogoče akciji brez prijave pridružiti v soboto na prizorišču dogajanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava