Torek, 28 november 2023
Iskanje

Dana in Ivan – spretna in energična plesalca (video)

Živahno praznovanje fantovske in dekliške na Kraški ohceti

Repen |
26. avg. 2022 | 15:25
Dark Theme

Zvok harmonike, slamniki in glasno vriskanje so v četrtek pod večer naznanili, da se pripravlja velika fešta. Kraški par – Dana Puric in Ivan Kerpan – sta večer preživela v družbi prijateljev na fantovski oz. dekliški in se v poznih večernih urah na repenskem trgu še zadnjič zavrtela v ledih stanu. Pridružili so se jim še prijatelji oz. prijateljice ter številni radovedneži, ki so jih tam pričakali.

Pri U’štariji pod repenskim trgom so se v osmici SK Devin zbrali mladi fantje, da bi se še zadnjič pred nedeljsko poroko pozabavali z ženinom Ivanom, medtem ko je nevesta Dana svoje prijateljice zbrala na Colu, na osmici pri Stršinovih. Dekleta v belih majicah in z rdeče-belo-plavim cvetjem iz krep papirja v laseh so se najprej okrepčala ob pogrnjenih mizah, si privoščila klepet in se nato ob spremstvu Klape z Brega dolgo veselo vrtela, medtem ko so se na steni vrteli posnetki Daninega življenja.

Pri ženinu je ples zamenjalo glasno petje ob bobnu, harmoniki, trobenti in saksofonu. Ivanovim prijateljem in repenskim fantom so na pomoč priskočili Saležni, ki so z dodatno dozo instrumentov poskrbeli za dobro voljo tudi na placu. Tja so tako Dano kot Ivana pripeljali na »samokolnicah« – prva je na plac prišla nevesta in z okrašeno metlo v rokah čakala na svojega izbranca, ki je ob prihodu sonožno skočil »s karjole« in jo močno objel. Dekleta so se postavila okrog kraškega para, ki je pokazal vse svoje plesne spretnosti ter mlado energijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava