Sobota, 30 september 2023
Iskanje

Dijaki Zoisa po poti umetnosti

V TKS razstava izdelkov dijakov tržaškega tehniškega zavoda

Trst |
22. jun. 2020 | 9:17
Dark Theme

V Tržaškem knjižnem središču je na ogled razstava likovnih del dijakov Tehniškega zavoda Žige Zoisa. Na tej šoli so za prihodnje šolsko leto namreč načrtovali in odobrili vrsto novosti, ki se tičejo smeri gradnje, okolje in prostor. Dijaki bodo veliko predmetov usvajali predvsem multidisciplinarno, vsebine pa bodo inovativne in bodo razširjene tudi na didaktične module, ki se bodo tikali umetniškega risanja, zgodovine umetnosti in arhitekture.

Na te spremembe se je šola intenzivno pripravljala celo šolsko leto in v tem smislu so bile organizirane tudi likovne delavnice, v okviru katerih so se dijaki spoznavali z umetniškim risanjem, kolažem in raznimi tehničnimi možnostmi likovnega izražanja. Delavnice so potekale pod vodstvom umetnikov Edija Žerjala in Franka Vecchieta, ki sta se o delu dijakov izrazila precej pohvalno. Tako sta Vecchieta presenetili njihova pozornost in točnost pri graviranju, Žerjala pa so očarali zaradi fantazije, iznajdljivosti, kreativnosti, svobode izražanja, sproščenosti in delavnosti.

V kolažu so se preizkusili in izkazali dijaki 2., 3. in 5. razreda smeri uprava, finance in marketing ter 3. in 5. razreda smeri gradnja, okolje in prostor, v izdelavi grafik pa dijaki 1. in 2. razreda smeri gradnja, okolje in prostor ter 1. razreda smeri uprava, finance in marketing. Njihove izdelke si je mogoče v TKS ogledati od torka do sobote od 8.30 do 13. ure in od 15.30 do 19. ure, ob sobotah pa od 8.30 do 13. ure.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava