Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Gleda nas 1400 elektronskih oči

Na prefekturi podpisali sporazum o videonadzoru na javnih avtobusih

Trst |
30. apr. 2019 | 16:17
Dark Theme

Trst je na tretjem mestu italijanske lestvice o uporabi javnega prevoza, za Milanom in Rimom. Ni dvoma o tem, da je ponudba podjetja Trieste Trasporti vedno bolj popolna in primerna vrsti uporabnikov, ki se redno pelje z avtobusom po središču mesta in v predmestju. Gre v glavnem za starejše občane, približno dve tretjini prebivalstva.

Kakovost javnega prevoza lahko pripišemo tudi investicijam v nove tehnologije: zadnja med temi je videonadzor, za katerega so danes dopoldne na prefekturi podpisali sporazum in tako sprejeli pravilnik za uporabo omenjenega sistema, ki je sicer delno prisoten na vozilih že dve leti.

Protokol so podpisali tržaški prefekt Valerio Valenti, župan Roberto Dipiazza in predsednik podjetja Trieste Trasporti Aniello Semplice.

Prefekt in vladni komisar za Furlanijo Julijsko krajino, ki je januarja zamenjal Annapaolo Porzio, je že v prvih mesecih novega zasedanja opazil, da med tržaškimi ustanovami, javnimi in privatnimi, vlada duh sodelovanja. Presenečen nad hitrostjo in učinkovitostjo opravljenega dela je poudaril, da se občani in turisti nedvomno počutijo varnejše, saj se vsako dejanje na javnih avtobusih in zunaj teh lahko vidi.

Od februarja 2017 do danes so iz 2593 avtobusov odvzeli 687 video-sklopov, kar je več kot tisoč posnetih ur.

Od danes dalje bo posnetke lahko uporabljala tudi lokalna policija: »1400 elektronskih oči si ogleduje tržaško ozemlje,« je po podpisu protokola ponosno izjavil podžupan in občinski odbornik za lokalno policijo Paolo Polidori.

Kamere bodo pripomogle tudi k učinkovitejšemu nadzoru nad potniki, ki se peljejo brez vozovnice ali je ne overijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo