Četrtek, 02 julij 2020
Iskanje

Gostje naj bodo brez skrbi, prostora je veliko

Gostinski lokali na Pesku v drugi fazi izrednega stanja

Pesek |
25. maj. 2020 | 7:33
Dark Theme

Povratek k rednim razmeram in delu, kot smo ga bili navajeni pred izbruhom pandemije, je še daleč pred nami. V drugi fazi izrednega stanja pa se korak za korakom približujemo nekim novim navadam, ki nas bodo zelo verjetno spremljale, dokler ne bo virus krepko za nami. Ne gre le za spoštovanje ukrepov, varnostnih razdalj, razkuževanja in nošenja zaščitnih mask. Gre za občutek varnosti, ki ga vsakdo mora imeti, ko zahaja v kraje, ki jih je še do marca letos redno in brezskrbno obiskoval.

Družinsko kosilo v restavraciji postane tako prava pustolovščina, kateri se zaradi strahu pred okužbo danes odrečemo.

HOTEL PESEK

Posadka hotela Pesek (FOTODAMJ@N)
Posadka hotela Pesek (FOTODAMJ@N)

»So pa tudi stalni gostje, ki so nad ponovnim odprtjem navdušeni, saj so komaj čakali, da bodo lahko prišli spet na obisk. Pri nas je prostora veliko, kar nam omogoča spoštovanje predpisane socialne distance, čeprav smo se odločili, da bomo mize še bolj distancirali, da bodo gostje brez vsake skrbi,« je povedal Marko Karis iz hotela in restavracije Pesek v istoimenski vasi, ki leži tik ob italijansko-slovenski meji.

Ob nastopu prve koronavirusne faze so pri Karisu zaprli restavracijo, picerijo in wellness center. V hotelu so v skladu s predpisi imeli še nekaj gostov, delavcev. Na začetku aprila so se odločili za dostavo pic in sendvičev na domove. Odziv je bil dober, zato so se odločili, da bodo z dostavo nadaljevali tudi po ponovnem odprtju.

TURISTIČNA KMETIJA RACMAN

Bernarda Mihalič v kmečkem turizmu Racman (FOTODAMJ@N)
Bernarda Mihalič v kmečkem turizmu Racman (FOTODAMJ@N)

Po sili razmer so z dejavnostjo ob izbruhu pandemije prekinili tudi pri turistični kmetiji Racman, prav tako na Pesku, kjer so goste sprejemali vsak konec tedna v letu. Druga faza se pri njih sicer še ni začela, saj se pri prilagajanju vladnim in deželnim ukrepom ne bi radi prenaglili.

»Odločili smo se, da za odprtje našega kmečkega turizma počakamo do junija. Radi bi namreč pridobili čimveč informacij o novih smernicah glede priprave in postrežbe jedi v skladu s predpisi za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom,« je povedala Bernarda Mihalič. Pripravljajo se namreč na velike spremembe, ki zahtevajo še najmanj teden dni intenzivnega dela.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo