Četrtek, 30 junij 2022
Iskanje

»Izkopali bodo približno 4800 kubičnih metrov zemlje«

Stadion 1. maja bo po prenovi učinkovit in funkcionalen, meni predsednik športnega združenja Bor Gorazd Pučnik

Trst |
28. mar. 2021 | 8:49
Dark Theme

Na Vrdelski cesti 7 se pripravljajo na začetek del, ki bodo privedla do popolnega preoblikovanja osrednjega slovenskega športnega središča na Tržaškem. Stadion 1. maja, kot ga danes poznamo, bo postal le bled spomin. A na nastanek sodobnega centra bo treba počakati najmanj dve leti in pol, saj so gradbena dela, ki jih bodo izvajali, zelo zahtevna.

»Obnova strukture, ki se bo začela poleti, se deli na več gradbenih funkcionalnih enot,« je izjavil Gorazd Pučnik, predsednik športnega združenja Bor, ki je z društvom Škamperle in Tržaško matico lastnik stadiona, »vsako fazo pa bomo izpeljali ločeno. Najbolj zahtevna bo prenova temeljev, saj bo prenašanje in nastavljanje materialov zamudno in naporno. Izkopali bodo približno 4800 kubičnih metrov zemlje,« je pojasnil predsednik in dodal, da bo središče pridobilo popolnoma novo podobo tudi na prostem.

»Stadion 1. maja bo učinkovit in funkcionalen. Želel bi si ekotravnato igrišče na strehi, a o tem se še ne pogovarjamo,« je z nasmehom zaključil Pučnik.

Več v današnji (nedeljski) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava