Četrtek, 30 november 2023
Iskanje

Johnny Reed o hrepenenju po prihodnosti

Stay away, novi singel repenskega kantavtorja

Repen |
24. mar. 2021 | 11:02
Dark Theme

Johnny Reed še naprej razvija in bogati tukajšnjo glasbeno sceno. V novem singlu Stay away združuje glasbene zvrsti od britpopa do popa in funk glasbe. Kot kantavtorja ga poznamo iz prejšnjih dveh singlov Our tree in I’m coming home, ki na glasbeni platformi Spotify skupno dosegata preko 140.000 predvajanj.

Sicer pa je za Johnnyja (njegovo pravo ime je Erik Purič, doma je iz Repna) nov singel mejnik, ki predstavlja pot novega glasbenega ustvarjanja. »Prvi dve pesmi Our tree in I’m coming home predstavljata uvod v moje glasbeno ustvarjanje. S singlom Stay away pa preizkušam več glasbenih zvrsti. Prihodnje pesmi bodo na nek način sledile tej,« pravi. Pri oblikovanju singla je Johnny Reed sodeloval z dolgoletnim prijateljem, glasbenikom in producentom Rokom Dolencem.

Stay away, katere besedilo je tako kot pri prejšnjih pesmih angleško, se sklicuje na obsežnost in pomen razvoja in hrepenenja po prihodnosti, ki ždi od otroštva dalje v vsakem izmed nas. »Vsak otrok ima vzornika, vsakdo se zgleduje po nekom in bi rad postal nekdo. Vzorniki, o katerih sanjamo v otroštvu, pa lahko postanemo šele takrat, ko verjamemo, zaupamo in sledimo samim sebi,« je prepričan mladi kantavtor.

V videospotu, ki ga je tokrat posnel fotograf in režiser Jakob Sancin, je Johnny Reed frontman nove zasedbe, s katero bo morebiti nastopil v prihodnje, ko bo to le mogoče. Ob tem cilja tudi na morebitno mednarodno uveljavljanje. V pričakovanju nastopanja v živo, poti, ki jo Johnny komaj čaka prehoditi, je v nastajanju tudi krajši album, ki bo združeval pesmi iz tega razvitejšega glasbenega obdobja. Pri avtorstvu svojih tekstov in melodij sledi načelu zvestobe samemu sebi, vse njegove pesmi so torej izraz lastnih čustev in izkušenj.

Singel Stay away in njegov videospot si lahko ogledate na YouTubu, poslušate ga lahko tudi na Spotifyju in drugih glasbenih platformah.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava