Sreda, 24 julij 2024
Iskanje

Kmalu nova pomorska povezava med Trstom in portičem pri Čedazu

Podjetje Delfino verde obljublja novo storitev, občina postavlja kemijske sanitarije

Trst |
22. jun. 2024 | 10:57
Dark Theme

Medtem ko se mnogo kopalcev otepa skoka v vodo zaradi sicer neškodljive sluzi, ki je obarvala morsko vodo Tržaškega zaliva v neokusno rjavkasto barvo, se barkovljanska promenada pripravlja na poletne novosti.

Na spletu se je pojavil marsikateri namig, da bi kmalu lahko stekla nova pomorska potniška povezava med Trstom in portičem pri Čedazu. Ladjarsko podjetje Delfino verde je namreč v četrtek objavilo fotografijo novonastalega pristana pred portičem, na koncu kopališča Topolini, s trijezičnim opozorilom (v italijanščini, slovenščini in angleščini), da je tam kopanje prepovedano. Vedno v četrtek pa je posadka z na novo nabavljenim plovilom Summer Breeze istega podjetja, kot prikazuje spletni radar Vessel finder, vadila privezovanje s krmno stranjo ladje. Podrobnosti nove storitve sicer niso znane, podjetje Delfino verde pa jih obljublja »kmalu«.

Medtem je Občina Trst sporočila, da bo od jutri poskrbela za kemijske sanitarije na območju kopališča Topolini v Barkovljah. Tam je uporaba nekaterih sanitarij kopališča okrnjena, saj še potekajo popravila po lanskih neurjih. Začasne sanitarije bodo ponoči zaklenjene, specializirano osebje pa jih bo čistilo vsako jutro, pred navalom na kopališča. Pred tem pa mora burja odpihniti nadležno sluz od obale.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava