Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Miklavž vabi na sejem in k previdnosti

Po enoletnem premoru na Drevoredu 20. septembra odprli Miklavžev sejem

Trst |
2. dec. 2021 | 11:55
Dark Theme

Dišeči origano iz Apulije, oljke po kalabrijsko, siri iz Doline Aoste, »magična« čistila, bolj ali manj topli šali in kape, usnjene denarnice, orientalska svetila, poceni nakit. In seveda sladice – karamelizirana jabolka, mandolati, v karamelizirano skorjico oviti oreški ...

Miklavžev sejem s svojimi okrog 80 stojnicami (vse sicer včeraj še niso bile zasedene) ponovno domuje na Drevoredu 20. septembra. »Po 18 mesecih, ki smo jih preživeli doma povsem brez dohodkov, smo presrečni, da smo lahko tu,« pove gospa izza stojnice s sladicami. »Ko doživiš najslabše, se ti tudi majhne stvari zdijo velike.« Gospa Rita se z družino Franz iz Ville Vicentine sejma udeležuje vse od leta 1970, letos torej že dvainpetdesetič, zato najbrž marsikateri Tržačan (pa tudi obiskovalec Martinovega sejma na Proseku) pozna to svetlolaso nasmejano gospo. Čeprav ji zdaj obraz prekriva maska, je vseeno prepoznavna, kot je opaziti med njenimi strankami. »Pravijo, da so nas pogrešali, kar nas seveda zelo osrečuje,« se prijetnega sprejema veseli Rita.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo