Torek, 21 maj 2019
Iskanje

Mladim bi radi dopovedali, da je delo v društvu zanimivo

Jutri DM+OSVEŽITEV: Spomladansko izobraževanje za mlade

Trst |
15. mar. 2019 | 10:29
Dark Theme

Jutri bo v prostorih Kulturnega doma v Trstu potekal izobraževalni popoldan namenjen mladim odbornikom in vodjem društev. Pod naslovom DM+ OSVEŽITEV: Spomladansko izobraževanje so organizatorji združili predavanja in delavnice na temo komunikacije. V sklopu projekta Zastavimo skupne moči za skupne cilje so si mladi iz društev M+ SKPD Sedej, PD Podgora, Devinski mladinski krožek in MOSP zamislili tečaj DevelopMENT (ali krajše DM+), da bi svojim naslednikom vlili samozavesti, znanja in dobre volje za uspešno upravljanje društev ter drugih organizacij.

Med organizatorji je Neža Kravos, članica skupine MOSP: »Ugotovili smo, da v naših društvih je premalo mladih. S takimi srečanji bi radi mlade motivirali in jim pokazali, da je delo v društvu lahko zelo zanimivo. Morda si kdo misli, da je v društvu vedno treba slediti nekim starim zakoreninjenim tradicijam, dejansko pa vsakdo lahko izkaže svoje sposobnosti in sodeluje s predlogi.«

Odnos med organizatorji je že ustaljeno sodelovanje, ki konkretno povezuje mlajše člane društev tržaškega, goriškega in videmskega prostora. Na celotnem območju pogrešajo v odborih neko generacijsko prenovo in primerno predajo poslov, ko pride do zamenjave v vodstvu.

»Kmalu se bomo tudi mi umaknili s funkcij, ki jih trenutno opravljamo vsak v svojem društvu. S sobotnim tečajem in z drugimi srečanji želimo posredovati mladim med 15. in 30. letom starosti izkušnje, ki smo jih pridobili s časom. Ko smo mi začeli, smo tako posredovanje znanja pogrešali.«

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo