Ponedeljek, 21 september 2020
Iskanje

Muzej antike Winckelmann dobil nove prostore

V treh razstavnih prostorih so eksponati iz kraških jam, predstavljeno pa je tudi delo Carla Marchesettija

Trst |
16. jan. 2020 | 9:07
Dark Theme

Mestni muzej antike J. J. Winckelmann doživlja pravo renesanso. Število obiskovalcev se je lani v primerjavi z letom 2016 povečalo za 23-krat, v petek, 17. januarja, ob 16. uri pa bodo namenu predali tudi tri nove razstavne prostore, ki v fokus postavljajo prazgodovino in raziskovalno delo paleontologa Carla Marchesettija, čigar 170-letnico rojstva bodo počastili z jutrišnjo predstavitvijo nove muzejske ureditve.

V treh novih dvoranah bodo obiskovalci lahko spoznali arheološke ostanke iz različnih kraških jam ter iz Mušje jame pri Škocjanu ter življenje in delo Carla Marchesettija. Kot je na včerajšnji predstavitvi novosti v družbi muzejskih kuratork dejal občinski odbornik za kulturo Giorgio Rossi, so nove tri razstavne prostore uredili s finančnim prispevkom Dežele FJK. Več o novih prostorih je povedala arheologinja Marzia Vidulli Torlo, ki je dejala, da si je celotno zbirko muzeja antike mogoče ogledati na dva načina: ali v smeri urinega kazalca, ki prinaša kronološki pregled arheoloških najdb, ali v obratni smeri, ki jo pogosto uporabljajo arheologi med svojim izkopavanjem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo