Nedelja, 24 september 2023
Iskanje

Na cesto se kotali kamenje

Dela na cesti med Štivanom in Sabliči

6. avg. 2022 | 10:40
Dark Theme

Cesta, ki pelje od Štivana proti Sabličem, je bila včeraj dopoldne zaprta, saj je družba FVG Strade, ki upravlja ta cestni odsek, postavljala premične pregrade (t.i. new jersey) ob desni rob ceste. Na območju, ki ga je v preteklih tednih zajel požar, se je namreč pojavila težava geološke narave, ki jo gre za varnost udeležencev v prometu takoj odpraviti.

»Treba je namreč zaščititi cestni odsek dolg kakih 100 metrov, saj se s pobočja nad cestiščem na vozni pas vali kamenje. Na tem območju je po požaru vse golo, dejansko ni več rastlinja, ki bi tudi preprečilo padanje kamenja. Družba FVG Strade bo v prihodnjih tednih postavila jekleno mrežo, ki bo dokončno zaščitila pobočje nedvomno za leto dni, se pravi za čas, kar ga bo narava potrebovala, da se na novo zaraste,« je pojasnil devinsko-nabrežinski podžupan Mitja Petelin, ki si je dopoldne ogledal cestni odsek v družbi tehnikov družbe FVG Strade.

»Vozni pas bo za približno mesec dni zaradi del zožen: delavci družbe bodo pred premične ovire postavili semafor, ki bo urejal izmenično dvosmerno vožnjo,« je še napovedal Petelin, ki vabi voznike k previdnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava