Sobota, 13 julij 2024
Iskanje

Na znanstvenem festivalu tudi Sašo Dolenc

Četrta izvedba festivala Scienza e virgola odpira vrata filmu in gledališču

Trst |
3. apr. 2019 | 8:18
Dark Theme

Začelo se je z luno, nadaljevalo pa s simetrijami v umetnosti in znanosti in filmom o podnebnih spremembah. Četrta izvedba festivala Scienza e virgola, ki ga prireja visoka šola SISSA, točneje njen oddelek za podiplomski študij znanstvene komunikacije, odpira vrata novim medijem.

Če je doslej festival bil osredotočen na knjižne novosti, ki znanstvena dognanja približujejo širšemu občinstvu, so se organizatorji letos odločili, da v program štiridnevne prireditve pritegnejo še filme in gledališče, je naznanil znanstveni vodja festivala Nico Pitrelli. Vsi dogodki so brezplačni, prvi pa bo na sporedu že danes (v sredo) ob 18. uri v knjigarni Lovat s predstavitvijo knjige Stregati dalla Luna. Il sogno del volo spaziale a Jules Verne all'Apollo 11. O tem, zakaj je težko napovedovati prihodnost, bo mogoče prisluhniti v petek ob 17.30 v gledališču Miela, kjer bo istega dne ob 19. uri projekcija filma Ruska žolna (Il complotto di Černobyl - The Russian Woodpecker) o vzrokih za jedrsko katastrofo, ki se je pripetila pred 30 leti.

Zanimivo srečanje se obeta v soboto ob 18.30 v gledališču Miela, kjer se bo Marija Brecelj o znanstveni komunikaciji v Sloveniji pogovarjala s Sašom Dolencem, urednikom spletne znanstvene revije Kvarkadabra, ki si prizadeva za popularizacijo znanosti in je od Evropske unije prejela nagrado Descartes.

Celoten program festivala je na voljo s klikom TUKAJ.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava