Ponedeljek, 18 november 2019
Iskanje

Nabirka hrane za emporij solidarnosti

V soboto bo več kot 300 prostovoljcev zbiralo živila in temeljne življenjske pripomočke

Trst |
23. okt. 2019 | 8:24
Dark Theme

Z nakupom hrane in osnovnih življenjskih potrebščin pomagati manj srečnim someščanom. Tržaška škofijska Karitas vabi vse občane, naj v soboto sodelujejo pri solidarnostni nabirki za emporij solidarnosti na Kjadinu. Gre za pravcato trgovino srednje velikosti, namenjeno v prvi vrsti socialno šibkejšim družinam s stalnim bivališčem v Trstu pa tudi drugim revnejšim občanom.

Nabirko sta danes (torek) direktor tržaške škofijske Karitas Alessandro Amodeo in Omar Vidoni iz urada za Karitasove projekte predstavila ravno v Ulici Chiadino 2, kjer ima emporij svoje prikupno urejene prostore. Več kot 300 prostovoljcev različnih organizacij bo v 27 supermarketih verig Conad, Eurospar, Despar, Pam, Famila, Maxì Bosco v Trstu, Bregu in na Kraški planoti ter v pravični trgovini Brez meja zbiralo najrazličnejša živila. V prvi vrsti potrebujejo jedilno olje, hrano v pločevinkah, pripravljene omake in juhe, otroške izdelke, živila za zajtrk, čistila, pralne praške in izdelke za vsakdanjo nego. V nedeljo se bo nabirka nadaljevala v posameznih tržaških župnijah.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo