Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

Nabirka hrane za emporij solidarnosti

V soboto bo več kot 300 prostovoljcev zbiralo živila in temeljne življenjske pripomočke

Trst |
23. okt. 2019 | 8:24
Dark Theme

Z nakupom hrane in osnovnih življenjskih potrebščin pomagati manj srečnim someščanom. Tržaška škofijska Karitas vabi vse občane, naj v soboto sodelujejo pri solidarnostni nabirki za emporij solidarnosti na Kjadinu. Gre za pravcato trgovino srednje velikosti, namenjeno v prvi vrsti socialno šibkejšim družinam s stalnim bivališčem v Trstu pa tudi drugim revnejšim občanom.

Nabirko sta danes (torek) direktor tržaške škofijske Karitas Alessandro Amodeo in Omar Vidoni iz urada za Karitasove projekte predstavila ravno v Ulici Chiadino 2, kjer ima emporij svoje prikupno urejene prostore. Več kot 300 prostovoljcev različnih organizacij bo v 27 supermarketih verig Conad, Eurospar, Despar, Pam, Famila, Maxì Bosco v Trstu, Bregu in na Kraški planoti ter v pravični trgovini Brez meja zbiralo najrazličnejša živila. V prvi vrsti potrebujejo jedilno olje, hrano v pločevinkah, pripravljene omake in juhe, otroške izdelke, živila za zajtrk, čistila, pralne praške in izdelke za vsakdanjo nego. V nedeljo se bo nabirka nadaljevala v posameznih tržaških župnijah.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo