Torek, 28 november 2023
Iskanje

Napake na nabrežinskem Placu bodo odpravili

Obnova trga nekoliko zamuja zaradi vremena, nekaj pa je tudi napak. Dela naj bi se zaključila do aprila 2024

31. avg. 2023 | 8:25
Dark Theme

Prva faza del za obnovo nabrežinskega Placa bi se morala zaključiti nekje julija. Vreme je tudi v tem primeru naredilo svoje in upočasnilo potek izkopov oz. ponovnega urejanja cestišča za njimi. Če k temu prištejemo še nepazljivost izvajalcev, potem bi znala stvar postati sila sitna.

Napak pri delu so se zavedali malodane vsi. Krajani so se lotili peticije oz. zbiranja podpisov, naj občina poseže. S svetniškima vprašanjem in pobudo pa se je oglasila tudi opozicija – skupini Forza Duino Aurisina in Alleanza per Duino Aurisina, ki je od župana zahtevala, naj bdi nad potekom del. Vsem so padli v oko kamniti robniki, med katerimi zija praznina, in tudi taki, ki so že poškodovani ...

Napak pri delu so se zavedali malodane vsi (FOTODAMJ@N)
Napak pri delu so se zavedali malodane vsi (FOTODAMJ@N)

Župan Igor Gabrovec je takoj sklical odgovorne. S pristojnim odbornikom za urbanistiko in infrastrukturna dela Massimom Veronesejem in vodjo občinskega urada za javne gradnje, inženirjem Marcom Cartaginejem so se včeraj zjutraj srečali z vodjo del na gradbišču ter predstavniki podjetja Bellomo Costruzioni iz Cordovada pri Pordenonu, ki izvaja dela.

»Ugotovili smo, da kar zadeva robnike, drži. Marsikaj ni bilo izvedeno, kakor bi bilo treba,« je priznal Gabrovec. V »opravičilo« izvajalcem, je namignil, da v načrtu ni bilo zabeleženo, kako naj bodo postavljeni robniki na zaokroženih delih.

Ob že omenjenem deževju, je dela zavlačevalo tudi zagotavljanje prehodnosti trga za vozila, je pojasnil župan, ki pa je v isti sapi dodal, da so izvajalci potrdili, da se bodo zaključila do aprila prihodnje leto, kot po načrtu. »V vseh fazah del bo zagotovljena prehodnost trga za pešce in kar se da tudi za vozila, tudi ko bo šlo za zamenjavo kanalizacijskih cevi ali napeljave pline in elektrike,« je potrdil. Ko bo zaključen, bo trg prevozen, za razliko od prvotnega načrta , sta izpostavila.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava