Torek, 12 november 2019
Iskanje

»Napoved o odhodu Arvedija vihar v kozarcu vode«

Deželni okoljski odbornik Fabio Scoccimarro se odziva na afero o železarni

Trst |
7. sep. 2019 | 10:55
Dark Theme

Napačna komunikacijska strategija, vihar v kozarcu vode. Tako deželni odbornik za okolje Fabio Scoccimarro odgovarja na preplah, ki ga je povzročila četrtkova napoved lastnika škedenjske železarne Giovannija Arvedija, da odhaja iz Trsta.

»Arvedi je podjetnik z veliko začetnico, velik kapitan industrije, večkrat je sedel za mizo z industrijskimi velikani, kot so Umberto Agnelli, Enrico Cuccia in Carlo De Benedetti ... A če bi si tokrat našel bolj spretnega odgovornega za stike z mediji, vse te zmešnjave ne bi bilo,« meni Scoccimarro, ki sicer ne ve, kako je nastal ta kratek stik v komunikaciji. »Glede na to, da poznam vse detajle te zgodbe, sem popolnoma miren,« pravi deželni odbornik za okolje. S tem, kar je Giovanni Arvedi napisal v oglasu, objavljenem v četrtkovem dnevniku Il Piccolo, je odbornik seznanjen že od prvega srečanja z železarskim podjetnikom, pravi.

Ozadje pojasnjuje takole: z Arvedijem sta se sestala trikrat – v Cremoni, Rimu in Trstu –, medtem so vseskozi potekali sestanki z visokimi deželnimi funkcionarji, pristojnimi za okoljsko vprašanje, pa tudi z menedžerji skupine Arvedi. »Že na sestankih sem Arvediju jasno povedal, da v okoljski viziji te deželne uprave ni prostora za industrijo z visokim vplivom na okolje, kar železarna nedvomno je. In pika,« pravi Scoccimarro, ki zanika, da bi koga z brcami v rit pošiljal stran od Trsta.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo