Četrtek, 22 oktober 2020
Iskanje

»Napoved o odhodu Arvedija vihar v kozarcu vode«

Deželni okoljski odbornik Fabio Scoccimarro se odziva na afero o železarni

Trst |
7. sep. 2019 | 10:55
Dark Theme

Napačna komunikacijska strategija, vihar v kozarcu vode. Tako deželni odbornik za okolje Fabio Scoccimarro odgovarja na preplah, ki ga je povzročila četrtkova napoved lastnika škedenjske železarne Giovannija Arvedija, da odhaja iz Trsta.

»Arvedi je podjetnik z veliko začetnico, velik kapitan industrije, večkrat je sedel za mizo z industrijskimi velikani, kot so Umberto Agnelli, Enrico Cuccia in Carlo De Benedetti ... A če bi si tokrat našel bolj spretnega odgovornega za stike z mediji, vse te zmešnjave ne bi bilo,« meni Scoccimarro, ki sicer ne ve, kako je nastal ta kratek stik v komunikaciji. »Glede na to, da poznam vse detajle te zgodbe, sem popolnoma miren,« pravi deželni odbornik za okolje. S tem, kar je Giovanni Arvedi napisal v oglasu, objavljenem v četrtkovem dnevniku Il Piccolo, je odbornik seznanjen že od prvega srečanja z železarskim podjetnikom, pravi.

Ozadje pojasnjuje takole: z Arvedijem sta se sestala trikrat – v Cremoni, Rimu in Trstu –, medtem so vseskozi potekali sestanki z visokimi deželnimi funkcionarji, pristojnimi za okoljsko vprašanje, pa tudi z menedžerji skupine Arvedi. »Že na sestankih sem Arvediju jasno povedal, da v okoljski viziji te deželne uprave ni prostora za industrijo z visokim vplivom na okolje, kar železarna nedvomno je. In pika,« pravi Scoccimarro, ki zanika, da bi koga z brcami v rit pošiljal stran od Trsta.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo