Nedelja, 16 junij 2024
Iskanje

Nekateri prebivalci Ospa zapuščajo svoje domove (VIDEO)

Gasilci vabijo ljudi, naj umaknejo vozila

9. avg. 2022 | 15:45
Dark Theme

Požar, ki je ponoči izbruhnil pod Socerbom in bil v jutranjih urah že pod nadzorom, se je ponovno razplamtel. Ogenj hitro napreduje po hribu in dim je že zajel Prebeneg. Gasilci vabijo prebivalce, naj premaknejo vozila, ki so parkirana na cestišču. Ozke ceste ne dovoljujejo namreč brezskrbnega prehoda gasilskih vozil.

Požariščno območje se je ob 15. uri še občutno povečalo, k čemur je pripomogla okrepljena burja. Ogenj se je nevarno približal hišam v Ospu. Iznad območja se dviguje ogromen temen oblak, ki se je v zadnjih minutah še občutno povečal. Ognjena stihija se ob burji širi proti jugozahodu.

Nad požarom sta trenutno na delu trije helikopterji, pri gašenju pa so soudeleženi gasilci s Tržaške, civilna zaščita in prostovoljci PGD Breg, ki so dopoldan že zapustili prizorišče.

Na kraju je približno 70 gasilcev iz Slovenije, pričakujejo okrepitve iz drugih gasilskih društev, in sicer še približno 100 gasilcev. Trenutno požar gasijo še štirje helikopterji in kanader, poročajo Primorske novice.

Nekateri prebivalci Ospa so ob 15.45 zapuščali svoje domove.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava