Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Nekdanji hotel pri obelisku na Opčinah ima kupca

Izklicna cena na šesti javni dražbi je bila 1.125.000 evrov

27. feb. 2020 | 17:49
Dark Theme

Park hotel Obelisco na Opčinah ima naposled kupca. Spletna dražba, ki je potekala na milanskem sodišču, je uspela. Izklicna cena je bila 1.125.000,00 evrov, na sodišče pa sta prispeli kar dve ponudbi. Eno so osebno izročili v sredo zjutraj ob 9.10, drugo pa so prejeli po spletu ob 11.41. Prva ponudba se je izkazala za neveljavno, saj potencialni kupec ni pravočasno nakazal varščine v višini 56.250 evrov.

Prodaja objekta sicer še ni definitivna, saj člen 107 zakona o stečaju predvideva sprejetje boljše ponudbe, ki mora biti vsaj za 10 odstotkov višja od izklicne cene. Kot je razložila stečajna upraviteljica iz Milana Patrizia de Cesari, je v tem primeru mogoče spet opraviti dražbo. »Javna dražba bo postala definitivna, ko bomo mi sodniku sporočili, da se je na dražbi pojavil ustrezen kupec. Sodnik ima potem 10 dni časa, da objavi sklep. Če v tem času prispejo nove ponudbe, ki morajo biti za vsaj 10 odstotkov višje od izklicne cene, pristojni organi odločijo, če bodo izpeljali novo prodajo ali ne,« je sodni postopek opisala milanska tečajna upraviteljica.

Več v jutrišnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo