Nedelja, 03 marec 2024
Iskanje

Nina in Olga govorita tudi v slovenščini in furlanščini

Projekt animiranega filma po knjigi Nicolette Costa je nastal na Deželnem sedežu Rai za FJK, v okviru oddaj v furlanščini in slovenščini

Trst |
2. dec. 2023 | 10:18
Dark Theme

Najbrž ga ni vsaj v zadnjem desetletju otroka, ki ne bi enkrat v roke vzel eno od knjig tržaške pisateljice in ilustratorke Nicolette Costa in se prepustil prikupnim in prijetnim dogodivščinam zajca Giulia, oblačice Olge, učiteljice Margherite ali čarovnice Teodore. Pozitivne zgodbe s pisanimi in čistimi ilustracijami, na katerih črna črta, ki je značilna za njeno risanje, ločuje barve in definira oblike, so si pot utrle tudi na ekran.

Oblačica Olga je postala protagonistka animirane serije Nina in Olga, v kateri se ji pridruži prijateljica – rdečelasa in radovedna 6-letna deklica Nina, ki živi v svetu »spodaj«, a se rade volje potepa v tistem Olginem »zgoraj«, kjer domujejo sonce, luna in zvezde. Risanka je namenjena otrokom od 3. do 6. leta.

Serija Nina in Olga je po novem na voljo tudi v furlanščini in slovenščini (FOTODAMJ@N)
Serija Nina in Olga je po novem na voljo tudi v furlanščini in slovenščini (FOTODAMJ@N)

Serija je nastala v koprodukciji produkcijske in distribucijske družbe Enanimation iz Turina in Mondo TV Producciones Canarias S.L., v sodelovanju z Rai Ragazzi. Po novem pa je na voljo tudi v furlanščini in slovenščini, kot smo izvedeli na včerajšnjem srečanju v prostorih Oddelka za mlade bralce NŠK v Narodnem domu. Projekt je nastal na Deželnem sedežu Rai za FJK, v okviru televizijskih oddaj v furlanščini in slovenščini.

Risanko in njene ustvarjalce je predstavila odgovorna urednica slovenskega programskega oddelka Martina Repinc. Animirano serijo sestavlja 52 sedemminutnih epizod. V furlanščini jih že od septembra gledamo ob torkih in v ponovitvi ob petkih ob 14.20 na Rai 3 in na RaiPlay. V slovenski različici, pod katero se podpisuje producentska hiša Arsmedia (režiser sinhronizacije je Goran Vojnović) pa jih bomo dočakali 24. decembra in nato še na Silvestrovo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava