Sobota, 13 julij 2024
Iskanje

Ob močnem nalivu v Trstu voda poplavila ulice (foto in video)

V kratkem času je padlo več kot 20 litrov dežja na kvadratni meter

Trst |
10. jun. 2024 | 10:10
Dark Theme

Obilno deževje in toča, ki sta se danes zjutraj zgrnila nad Trst, sta povzročila v mestu kar nekaj težav. Ulice Terezijanske četrti je poplavilo, po ulicah Valdirivo, Genova in sosednjih je voda segala vsaj do gležnjev, kar je povzročalo preglavice zlasti pešcem, tudi promet pa je bil upočasnjen. Voda je zalila tudi nekatere pritlične in kletne prostore. Po Drevoredu 20. septembra je lil rjav potok, ki je stranke tamkajšnjih trgovin in prebivalce prisilil, da v notranjosti stavb počakajo, da voda odteče. Okoli 10. ure se je vsaj tu začel položaj umirjati.

Deroča voda v Ulici Commerciale (FOTODAMJ@N)

V Trstu je v kratkem času padlo več kot 20 litrov dežja na kvadratni meter, je razvidno iz podatkov meteorološke opazovalnice deželne agencije za okolje Arpa. Jakost padavin je bila zelo zelo visoka. Pihal je okrepljen jugovzhodni veter, ki je dosegel hitrost 66 kilometrov na uro.

Silovit nevihtni oblak se je od jugozahoda pomikal proti severovzhodu in je prizadel še nekatere druge kraje, med drugim Opčine.

Vreme bo sicer danes in jutri občasno zelo nestanovitno. Arso je zaradi močnih nalivov in možnosti poplavljanja hudournikov objavil oranžno obvestilo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava