Torek, 07 julij 2020
Iskanje

Otroci spoznavali, kako je bilo nekoč v šoli

40-letnica poimenovanja šempolajske osnovne šole po Stanku Grudnu - Streli

22. nov. 2019 | 10:38
Dark Theme

V Šempolaju je bil pred štiridesetimi leti velik praznik – vaško šolo so maja 1979 slovesno poimenovali po domačinu, padlemu borcu oz. partizanskemu heroju Stanku Grudnu – Streli. Da ne bi okrogla obletnica minila neopazno, so se pri vaškem društvu Vigred domislili, da bi današnjim osnovnošolcem predstavili, kakšna je bila nekoč šola. »V klopi« so povabili nekaj nekdanjih učiteljic – Anico, Cvetko ter Nadjo, ter učenk oz. učencev – gospo Vando, Eleno, Klariso in Sandija, ki so s šestindvajseterico osnovnošolcev in njihovih učiteljic obujali spomine na lepe stare čase in odgovarjali na njihova vedoželjna vprašanja.

Slišati je bilo marsikatero anekdoto in spomin, veliko je bilo smeha in vsi so ugotavljali, da so v šoli preživeli izjemno lepa leta, tako v klopeh kot za katedrom ... Praznik je kronala seveda velika rojstnodnevna torta ob petju in željah, da bi otroci preživeli več časa preživeli ob branju kot pred računalniki.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo