Sobota, 25 november 2023
Iskanje

Petnajst milijonov evrov za izboljšanje kakovosti življenja

Občina Trst, tržaška univerza in družba Ater so predstavili ministrstvu za infrastrukturo in promet načrt za preureditev svetoivanske mestne četrti

1. apr. 2021 | 9:35
Dark Theme

Petnajst milijonov evrov. Toliko je vreden projekt, ki so ga Občina Trst, tržaška univerza in družba Ater predstavili ministrstvu za infrastrukturo in promet za preureditev svetoivanske mestne četrti v okviru vsedržavnega programa za izboljšanje kakovosti življenja Pinqua.

Ambiciozen načrt, ki predvideva obnovo nekaterih stanovanjskih objektov ter prostorov v nekdanji osnovni šoli Fabia Filzija, prenovo športnih središč, urejanje zelenic in javnih vrtov ter ustvarjanje novih prostorov za skupnost, so javnosti predstavili včeraj dopoldne na novinarski konferenci na Velikem trgu.

»Sv. Ivan lahko postane okolju in človeku prijazna ter pametna četrt. Sodelovanje treh zavodov pri snovanju projekta pa je zmagovita poteza, ki jo bo ministrstvo nedvomno nagradilo,« je izjavil Lorenzo Giorgi, pri občinski upravi pristojen za nepremičninsko dediščino.

Večji del projekta je sicer namenjen infrastrukturnim in gradbenim delom stanovanjskih hiš, ki jih upravlja družba Ater, v ulicah Tintoretto, Caravaggio in Piero della Francesca. Preuredili bodo 134 manjših zapuščenih stanovanj, nekatera združili, jih posodobili in kjer bo potrebno dogradili dvigalo. Nastalo bo 54 novih stanovanj, namenjenih številnim upravičencem, ki čakajo na dom.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava