Torek, 28 november 2023
Iskanje

Po dveh letih komaj čakajo na pustni nastop

Predstavljamo prvih šest skupin, ki bodo nastopile na 54. Kraškem pustu

15. feb. 2023 | 10:39
Dark Theme

Po vaseh in mestu se pustne skupine mrzlično pripravljajo na 54. Kraški pust in na druge prireditve. Dvoletni premor je v ljubitelje pisanega sprevoda vzbudilo voljo do nastopa, predvsem pa željo po druženju in brezskrbnem veseljačenju. Šest pustnih skupin smo zmotili med delom, da nam povedo, s kakšnim vzdušjem bodo nastopile. V prihodnjih dneh pa bomo prisluhnili še ostalim.

Na čelu openske povorke bo letos skupina gojencev zadruge Anffas Onlus s spremljevalci. »Do pandemije smo se vsako leto udeležili povorke. Stalnica v našem delovanju je zato toliko bolj dobrodošla po dvoletnem premoru,« pravi vodja tržaške vzgojne zadruge za osebe s posebnimi potrebami Annalisa Zovatto, »ko se bo po ulicah sprehodilo okrog 40 gojencev in 30 spremljevalcev.« Z maskami, ki jih sami izdelujejo, bodo javnosti ponudili aromatski nastop oblečeni v dišeče smrekice. Zaplesali bodo s spremljavo tržaških tamburaških skupin Drum Squad in Berimbau.

O pustnih skupinah s Poljan, Križa, Valmaure, Boljunca, Ferlugov in Piščancev pa boste lahko brali v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava