Torek, 31 januar 2023
Iskanje

Pokrita tržnica en dan v novi podobi

Občina se je odločila, da jo en dan nameni sejmu, ki ga organizira LAS Kras in promovira domače proizvode lokalnih kmetovalcev

Trst |
4. dec. 2022 | 7:20
Dark Theme

Pokrita tržnica v Ulici Carducci je včeraj za en dan zaživela na nov način. Potem ko je Občina Trst imela že več idej, kaj naj bi tam nastalo, je včeraj v prvem nadstropju prvič na tej lokaciji zaživel sejem Farmer&Artist, na katerem so lokalni proizvajalci predstavljali svoje proizvode. Festival je že četrtič organizirala Lokalna akcijska skupina Kras.

»To je prvič, da organiziramo tako prireditev v središču mesta, zato nismo vedeli, kaj naj pričakujemo,« je v imenu LAS Kras dejal Enrico Maria Milič. Organizatorji so bili že zgodaj popoldne zadovoljni z obiskom, število obiskovalcev pa se je nato še povečalo.

Sejem Farmer&Artist (FOTODAMJ@N)
Sejem Farmer&Artist (FOTODAMJ@N)

Obiskovalci so lahko na stojnicah izbirali med proizvodi lokalnih kmetovalcev. Ves dan je bilo možno nabaviti peneča vina, pivo, zelenjavo, sadje, marmelade, testenine, ekstradeviško oljčno olje, med, ovčje in kravje izdelke. Na voljo pa so bile tudi degustacije, voden ogled tržnice in razne delavnice.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava