Četrtek, 01 oktober 2020
Iskanje

Prihodnje leto združitev štirih deželnih prevoznikov

Z okrepitvijo nekaterih storitev in zmanjšanjem stroškov naj bi koristi imeli tudi uporabniki

Trst |
6. dec. 2019 | 18:30
Dark Theme

Prihodnje leto se v javnem potniškem prometu obeta cela serija novosti. Te k sreči niso povezane z običajno novoletno podražitvijo vozovnic. S prvim majem bodo namreč lokalna prevozna podjetja prešla pod okrilje enotne družbe Tpl FVG, integrirani sistem javnega krajevnega in medkrajevnega potniškega prometa pa naj bi s seboj prinesel tudi okrepitev nekaterih storitev in zmanjšanje stroškov, od česar bodo koristi imeli tudi uporabniki. Edini koncesionar je že pred tedni podpisal desetletno pogodbo, ki bo začela veljati z dnem, ko bo nov režim stopil v veljavo (1. maj 2020).

Koristi od združitve štirih deželnih prevoznikov (SAF iz Vidma, Apt iz Gorice, Atap iz Pordenona in Trieste Trasporti iz Trsta) se bodo poznale tudi v Trstu, so zagotovili v podjetju Trieste Trasporti, ki je sredi novembra s pristojnim članom deželne vlade Grazianom Pizzimentijem podpisalo nov dogovor.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo