Petek, 13 december 2019
Iskanje

Prikupna Nicole bo miljska pustna botra

18-letna Miljčanka Nicole Tedesco obiskuje 5. razred znanstvenega liceja Prešeren

Milje |
14. nov. 2019 | 11:10
Dark Theme

Miljski pust bo lahko letos računal na prikupno plavolaso slovensko botro. To je 18-letna domačinka Nicole Tedesco, ki je bila izbrana med številnimi dekleti, da bo v prvi vrsti spremljala pustno dogajanje, ki bo letos potrkalo na vrata nekje konec februarja 2020. »Uresničile so se mi otroške sanje,« je zaupala Nicole, ki so ji pred dnevi sporočili novico. Pustne botre izbira namreč ožja skupina ljudi - predsednik združenja miljskih ustnih skupin Mario Vascotto, miljska županja Laura Marzi in občinski odbornik, ki je pristojen za pust Stefano Decolle. Nicole nam je pojasnila, da je svojo »kandidaturo« vložila že pred časom, da pa ne pozna pogojev, na podlagi katerih so se naposled odločili zanjo.

Katere pa so naloge pustne botre? Kaže, da bo Nicole februarja precej zasedena, saj bo morala prisostvovati vsem pustnim prireditvam, od odprtja pustnega obdobja do konca seveda. Višek bo seveda nedeljski pustni sprevod, kjer se bo s kraljem pusta peljala na čelu pisane množice mask, prav tako pa bo zraven na nagrajevanju, kjer se bo z občinskega balkona veselila z zmagovalci.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo