Torek, 20 februar 2024
Iskanje

Prizadevajo si za stik z volivci od Milj do Kanalske doline

Slovenska skupnost je predstavila svoje kandidate za Tržaško

16. mar. 2023 | 10:25
Dark Theme

»Prizadevajmo si za stik z volivci. Spomnimo ljudi, da se 2. in 3. aprila glasuje.« Igor Gabrovec je kot vodja stranske Slovenske skupnosti v torek v restavraciji Valeria na Opčinah uvedel predstavitev kandidatne liste za Tržaško.

Pokrajinski tajnik stranke, kandidat Marko Pisani, ki od lanskega leta sedi v deželnem svetu, odkar je bil Gabrovec izvoljen za devinsko-nabrežinskega župana, je poudaril, da je zastopstvo v deželnem svetu temeljnega pomena za Slovence v Italiji: »Svetnik ni povezan le z okrožjem, kjer je bil izvoljen, ampak z vsemi 32 občinami, kjer so Slovenci prisotni. Vsak glas je za nas pomemben, od Milj do Kanalske doline.«

Stranka, ki podpira levosredinskega predsedniškega kandidata Massima Moretuzza, prisega med drugim na izboljšanje zdravstva in povezanost z ozemljem. »Pravila igre pišejo politiki v deželnem svetu. Imeti v njem izkušeno osebo, ki zna postaviti kamenček v pravi čevelj, je za nas temeljnega pomena,« je povedal nekdanji zgoniški župan Mirko Sardoč, ki je k stranki pristopil ravno pred aprilskimi volitvami »iz prepričanja, da morajo Slovenci v Italiji premostiti razdvojenost«. Opozoril je, da se bo deželna slika po volitvah obrestovala tudi na občinskih volitvah.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava