Ponedeljek, 26 oktober 2020
Iskanje

Prvi tečaji za prekvalifikacijo delovne sile že oktobra

Programski postopek predvideva opustitev železarske dejavnosti v plavžu in koksarni ter vzpostavitev logistične dejavnosti

Trst |
22. sep. 2020 | 9:58
Dark Theme

Do srede meseca oktobra bi se morali začeti prvi tečaji za prekvalifikacijo delovne sile, ki je do nedavnega delala v plavžu in koksarni. Sprva bodo organizirali tečaje za 50 delavcev, tečaji pa so predvideni za okoli 250 ljudi. Stekli so tudi pogovori za aktivacijo finančnih spodbud, predvidenih v primeru prostovoljne predčasne upokojitve delavcev.

To izhaja z včerajšnjega sestanka predstavnikov sindikatov in družbe Arvedi na sedežu tržaške stanovske organizacije Confindustria. Glavni namen srečanja je bila formalizacija programskega postopka, ki predvideva opustitev železarske dejavnosti v plavžu in koksarni ter vzpostavitev logistične dejavnosti v sklopu novonastalega podjetja Logistica Giuliana, ki bo sprva ostalo v rokah družbe Arvedi, nato pa naj bi prešlo na družbo Icop, ki gradi logistično ploščad. Čeprav so sindikati, družba Arvedi in še drugi javni deležniki z junijskim podpisom programskega sporazuma zbližali stališča glede nove proizvodnje na območju železarne, je še mnogo vprašanj odprtih.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo