Torek, 23 julij 2024
Iskanje

Radožive predšolske bralce nagradili Medvedek Pu in njegovi prijatelji

Podelitev priznanj Bralne značke za predšolske otroke Večstopenjske šole Opčine v Prosvetnem domu

6. maj. 2019 | 7:30
Dark Theme

Oh, knjige prinašajo s seboj čisto posebna in dragocena darila: 135 predšolskih otrok Večstopenjske šole Opčine je v letošnjem šolskem letu na krilih domišljije z Bralno značko poletelo v najrazličnejše pravljične svetove.

»Otroci si želijo vedno novih knjig, a je teh na domačih policah vedno premalo, zato so si jih lahko izposojali tudi v vrtcu. Vzgojiteljice smo želele s to prireditvijo omogočiti prijetne trenutke v družbi mame in očeta, saj se s starši ob branju pripovedk vedno dobro počutijo. V deželi pravljic in domišljije so vedno zadovoljni in večkrat jih pravljice pospremijo v sladko spanje,« je na sobotni podelitvi bralnih priznanj v Prosvetnem domu na Opčinah orisala koordinatorka in referentka za predšolsko vzgojo openske večstopenjske šole Rožica Košuta.

Malčki otroških vrtcev Justa Košute iz Križa, Marjana Štoke s Proseka, Andreja Čoka z Opčin, Antona Fakina s Cola, Elvire Kralj iz Trebč in Ubalda Vrabca iz Bazovice so se po mnenju mentorice zelo potrudili. Doma so izpolnili učni list in narisali najljubšega junaka ali najlepši dogodek iz izbranih knjig in nato v vrtcu pripovedovali o njihovi vsebini. S pomočjo Bralne značke se otroci naučijo vzljubiti knjigo kot vir informacij in leposlovnega branja. Obenem napredujejo pri bogatenju besedišča in razvijajo sposobnosti poslušanja, obnavljanja, pripovedovanja, opisovanja, ilustriranja in pozornosti.

In res: malčki so včeraj v zbrani tišini spremljali predstavo Medvedek Pu, ki so jo v režiji Lučke Peterlin Susič zaigrale igralke Radijskega odra.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava