Sreda, 24 april 2024
Iskanje

»Sliši se prijetno sladko melodijo, pridi z nami, zabavaj se ... «

Na obisku v poletnem centru Pikapolonica v organizaciji ŠC Melanie Klein

19. avg. 2020 | 10:30
Dark Theme

»V poletnem centru sliši se res prijetno sladko melodijo, pridi z nami, zabavaj se ...« Tako se glasi himna poletnega centra Pikapolonica, ki že več kot 20 let skrbi za zabavno poletje otrok. Prav lani so v Študijskem centru Melanie Klein, ki je organizator poletnega centra Pikapolonica, praznovali 20-letnico neprekinjenega delovanja poletnih centrov.

Po velikem praznovanju, ki so ga pripravili lani ob obletnici, se je letos začelo novo obdobje. Kot vsi, so morali organizatorji pravila in dejavnosti poletnega centra prilagoditi ukrepom za preprečeitev širjenja novega koronavirusa. Tako so letos lahko sprejeli približno 80 otrok in ne 120, kot so jih v prejšnjih letih. Skupine so razdeljene tako, da ima lahko vsak vzgojitelj sedem osnovnošolskih ali pet vrtčevskih otrok, vsak teden imajo 13 skupin otrok.

Poletni center poteka devet zaporednih tednov, od 6. julija do 9. septembra, vsak teden pa imajo različno temo. Pretekli teden je nosil naslov Pikapolonica in meč v kamnu, v njem pa so otroci spoznavali srednjeveški svet in kralja Arturja. V drugih tednih pa otroci potujejo od starega Egipta do Japonske, prelevijo pa se v avtomobile iz animiranega filma Cars, Harryja Potterja, Super Pikapolonico in Ghostbusterje, postanejo kuharji na tekmovanju Masterchef in spoznavajo Knjigo o džungli.

Organizatorja Francesca Simoni in Luka Udovič (FOTODAMJ@N)
Organizatorja Francesca Simoni in Luka Udovič (FOTODAMJ@N)

»Iz organizacijskega vidika je bil letošnji poletni center veliko bolj kompliciran, prav zaradi vseh smernic, ki jih moramo upoštevati. Predvsem pred poletnim centrom smo imeli veliko dela, da smo sestavili skupine otrok in da smo glede na želje staršev sestavili urnik, po katerem otroci prihajajo,« je dejala Francesca Simoni, glavna organizatorka poletnega centra. Vzgojitelji so se tudi bali, kako bodo otroci letos sprejeli poletni center: »Bili so doma štiri mesece, brez šole oz. vrtca in ves čas s starši. Bodo otroci pripravljeni priti k nam? Povedati moram po pravici, otroci so komaj čakali,« je dejala Francesca. Skrbelo jih je tudi, kako bodo otroci sprejemali zaščitne maske, ker ne bodo mogli videti obraza vzgojitelja. Vendar so takoj ugotovili, da njihove skrbi niso bile upravičene, saj so otroci te ukrepe takoj sprejeli. Poletni center poteka na igrišču Amaterskega športnega društva Zarja v Bazovici, kjer imajo res veliko prostora, da lahko otroke ločijo po skupinah, saj imajo kar tri nogometna igrišča in tudi notranjost je velika, ki pa je po zaslugi lepega vremena niso veliko uporabljali.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava