Ponedeljek, 08 avgust 2022
Iskanje

Štirideset prstov za Ukrajino

Dobrodelni koncert kvarteta Phoenix

Trst |
2. maj. 2022 | 10:08
Dark Theme

Štirideset spretnih prstov bo v petek, 13. maja, od 20.30 dalje gladko teklo po belih in črnih tipkah dveh koncertnih klavirjev na odru gledališča Bobbio – La Contrada. Na večeru s Phoenix piano quartetom z naslovom Quaranta dita bodo nastopile slovenske pianistke in profesorice klavirja Beatrice Zonta, Tatjana Jercog, Claudia Sedmach in Tamara Ražem Locatelli. Večer, ki ga podpirajo Glasbena matica, Društvo prijateljev glasbe, Piano center Pecar in CitySport.news, je namenjen zbiranju sredstev za drugo humanitarno odpravo društva Amici del cuore v Ukrajino.

Edvard Grieg, Bedřich Smetana, Camille Saint-Saens, Wolfgang Amadeus Mozart, Charles Gounod in Georges Bizet so izbrani skladatelji za dobrodelni večer, ki ga bo povezovala Zita Fusco. Četverica pianistk je sicer že znana po temperamentu in glasbenem dialogu, ki ponuja efekt pravega klavirskega orkestra. Vsaka izmed njih ima za sabo mednarodna priznanja in več solističnih nastopov. Harmonično izvajanje pa je nedvomno tudi rezultat večletnega prijateljstva.

Vstop je prost, goste pa vabijo, naj humanitarno odpravo podprejo s prostovoljnim prispevkom. Pred drugim potovanjem v Ukrajino bodo prostovoljci društva Amici del cuore nakupili zdravila, hrano in osnovne potrebščine ter jih predali v roke organizacij, ki delujejo na vojnem območju, predvsem v Donbasu in Harkovu. Več informacij na telefonski številki 040 767900.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava