Nedelja, 14 julij 2019
Iskanje

Tokrat grem volit

Na različnih prireditvah bodo mlade seznanjali s pomenom politične participacije

Trst |
23. apr. 2019 | 17:35
Dark Theme

Politična participacija, še zlasti med mladimi, je zelo nizka. Mladi ne sodelujejo v političnih procesih, posledično pa politične odločitve manj upoštevajo njihov družbeni položaj. Da bi ta trend obrnili, je informacijska točka Europe Direct, ki jo v Trstu najdemo v Ul. Procureria 2/a, pripravila številne pobude, v sklopu katerih bo mlade ozaveščala o evropski kampanji Tokrat grem volit in pomenu udeležbe na majskih volitvah za evropski parlament.

Podrobnosti raznovrstnih dogodkov in dejavnost informacijske točke, ki je samo lani zabeležila 11 tisoč obiskov, je na srečanju z novinarji predstavila občinska odbornica za komunikacijo Serena Tonel. V družbi koordinatorke informacijske točke Barbare Borsi in njenih sodelavk Eve Zukar in Serene Favret je sporočila, da bodo mlade o pomenu politične participacije in kampanji Tokrat grem volit seznanili že na sejmu Trg Evropa. »Politično participativno vedenje je ključnega pomena za delovanje demokracije, in verjamem, da se takšno vedenje lahko privzgoji. Takšno vedenje lahko spodbujamo z različnimi pobudami, veseli pa me tudi dejstvo, da bodo v kratkem odobrili zakon, ki bo v šolo vrnil ure državljanske vzgoje. Le tako lahko v prihodnosti upamo na višje stopnje politične participacije,« je povedala odbornica Tonelova.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo