Ponedeljek, 25 maj 2020
Iskanje

Tokrat grem volit

Na različnih prireditvah bodo mlade seznanjali s pomenom politične participacije

Trst |
23. apr. 2019 | 17:35
Dark Theme

Politična participacija, še zlasti med mladimi, je zelo nizka. Mladi ne sodelujejo v političnih procesih, posledično pa politične odločitve manj upoštevajo njihov družbeni položaj. Da bi ta trend obrnili, je informacijska točka Europe Direct, ki jo v Trstu najdemo v Ul. Procureria 2/a, pripravila številne pobude, v sklopu katerih bo mlade ozaveščala o evropski kampanji Tokrat grem volit in pomenu udeležbe na majskih volitvah za evropski parlament.

Podrobnosti raznovrstnih dogodkov in dejavnost informacijske točke, ki je samo lani zabeležila 11 tisoč obiskov, je na srečanju z novinarji predstavila občinska odbornica za komunikacijo Serena Tonel. V družbi koordinatorke informacijske točke Barbare Borsi in njenih sodelavk Eve Zukar in Serene Favret je sporočila, da bodo mlade o pomenu politične participacije in kampanji Tokrat grem volit seznanili že na sejmu Trg Evropa. »Politično participativno vedenje je ključnega pomena za delovanje demokracije, in verjamem, da se takšno vedenje lahko privzgoji. Takšno vedenje lahko spodbujamo z različnimi pobudami, veseli pa me tudi dejstvo, da bodo v kratkem odobrili zakon, ki bo v šolo vrnil ure državljanske vzgoje. Le tako lahko v prihodnosti upamo na višje stopnje politične participacije,« je povedala odbornica Tonelova.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo