Četrtek, 26 maj 2022
Iskanje

Toplina v obliki človeškega stika in prehranskega paketa

Skupnost sv. Egidija na božični dan zaključila decembrsko akcijo, s prostovoljci so pomagali 418 ljudem v stiski

Trst |
26. dec. 2020 | 19:46
Dark Theme

Še nikoli socialna stiska ljudi ni bila tako velika kot letos. Koronavirusno leto je na plan privleklo občutek osamljenosti in nemoči. Če je december za nekatere že v normalnih okoliščinah najtežji mesec v letu, je letošnji toliko bolj naporen. In mnogi so se v božični zgodbi izgubili. O tem veliko vedo povedati prostovoljci Skupnosti sv. Egidija, ki so do lanskega leta na božični dan prirejali množično praznično pojedino za pomoči potrebne.

Tradicionalnega kosila za begunce, brezdomce, socialno šibkejše in starejše tokrat žal ni bilo mogoče organizirati, saj tovrstna druženja niso dovoljena. Namesto praznične pojedine so člani skupnosti ljudem razdelili vnaprej pripravljene prehranske pakete in darove. Med 6. decembrom im božičnim dnem so na domu obiskali 418 oseb v stiski, pakete pa jim je dostavilo 89 humanitarcev, med kateri je bilo letos 21 novih. Dobrodelna akcija se je zaključila na božični dan, ko so s sedeža skupnosti v Ul. Romagna odpeljali še zadnje pakete. Zraven smo bili tudi mi.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo