Nedelja, 28 november 2021
Iskanje

Tri poslovalnice Unicredit dokončno zaprle svoja vrata

Poslednji delovni dan bančnih okenc na Proseku, v Barkovljah in pri univerzi

27. apr. 2021 | 10:35
Dark Theme

V dobi digitalnega bančništva je vse manj prostora za manjše poslovalnice na mestnem obrobju ali v vaseh. Včeraj so prenehale delovati podružnice banke Unicredit na Proseku, v Barkovljah in pri tržaški univerzi.

Njihova bančna okenca so bila sicer doslej odprta le v dopoldanskih urah, za domačine pa so vseeno pomenila pomembno oporno točko. »Sindikalno gledano lahko odločitev le obžalujemo, ker je s to potezo ostal odkrit del tukajšnjega ozemlja. S človeškega vidika pa so zlasti na Proseku zmanjkali tudi dragoceni osebni stiki. Na vasi se namreč tudi v banki spletejo take vezi, do katerih v večjih poslovalnicah v mestu ne pride,« razlaga Piergiorgio Gori, pokrajinski sekretar sindikata Fisac-Cgil. Nihče se vsekakor ne bo znašel na cesti, saj bodo osebje preusmerili na druga bližnja bančna okenca. Banka Unicredit ostaja v Trstu in okolici prisotna z dvanajstimi poslovalnicami. Pred časom so v okviru novih zaprtij na različnih koncih mesta dodali še tri bankomate – v Ul. Pellico za Trgom Goldoni, na glavnem šentajkobskem trgu in v Ul. Carducci. Tistih v Barkovljah in pri univerzi kljub zaprtju ne bodo odstranili, medtem ko bodo na Proseku izginili vsi sledovi delovanja banke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo