Ponedeljek, 27 marec 2023
Iskanje

Trst vabi poleti s 167 dogodki

Predstavili niz dogodkov Trieste estate, med katerimi so na sporedu tudi predstave Slovenskega stalnega gledališča

Trst |
19. maj. 2022 | 7:33
Dark Theme

Za dolgčas se poleti v Trstu ni treba bati. Poletne večere bo krajšal že tradicionalni niz dogodkov Trieste estate, ki ga organizira Občina Trst in ponuja letos kar 167 dogodkov. Obiskovalci jim bodo lahko prisostvovali na več lokacijah, tako v centru kot na obrobju mesta, med 9. junijem in 30. avgustom.

Poletne dogodke Trieste estate so predstavili včeraj v dvorani Luttazzi v Starem pristanišču. Tržaški občinski odbornik za kulturo Giorgio Rossi ni mogel mimo trenutne svetovne situacije, ki je po njegovih besedah zelo komplicirana. Prav zato pa so potrebni taki dogodki, ki gledalcem dovolijo, da zadihajo svež zrak, je prepričan Rossi. Letošnje prireditve ne bodo potekale na Trgu Verdi, bodo pa zato na sporedu tudi na obrobju mesta, in sicer v Naselju sv. Sergija, pri Sv. Jakobu, na Opčinah, v Barkovljah in Škednju.

V 82 dneh se bo na 13 različnih lokacijah zvrstilo 167 dogodkov, od katerih bo 109 zastonj, nastopilo pa bo kar 1600 umetnikov. Letošnjo grafično podobo revije so zaupali Janu Sedmaku, je dejala direktorica urada za turizem, kulturne in športne dogodke Francesca Locci. Umetniška vodja Trieste estate sta Gabriele Centis za glasbeno ponudbo in Lino Marazzo za gledališki del.

Poletni niz dogodkov se bo začel z že tradicionalno revijo Let’s play, v kateri se predstavijo tri tržaška gledališča: Miela, Contrada in Slovensko stalno gledališče. Slednje bo nastopilo na vrtu muzeja Sartorio med 23. in 26. junijem s predstavo Kaplja soli. 2. julija pa bodo na Gradu sv. Justa predstavili muzikal MarlenEdith. Celoten seznam dogodkov bo na spletni strani.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava