Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Tržačan ni zakrivil smrti 18-letnika

V Kopru konec sojenja o prometni nesreči izpred štirih let na cesti v Srgaših; odvetnik staršev mlade žrtve napovedal pritožbo

Koper |
2. dec. 2019 | 14:55
Dark Theme

Petdesetletni Tržačan Michele Puissa ni zakrivil smrti osemnajstlenega fanta, ki je pred štirimi leti umrl v prometni nesreči na cesti v Srgaših. Višja sodnica Darja Srabotič je obtoženca v petek oprostila, s tem pa se je prvostopenjsko sojenje sklenilo. Odvetnik staršev mlade žrtev je sicer po poročanju Primorskih novic že napovedal pritožbo.

Puisso so zaradi povzročitve smrti v prometni nesreči iz malomarnosti ovadili prometni policisti, tožilstvo je nato zahtevalo sodno preiskavo, a je po izvedenskem mnenju, v katerem je izvedenec ugotovil, da Puissa ne more biti odgovoren za nesrečo, odstopilo od pregona. V imenu staršev je po pridobitvi novega izvedenskega mnenja Italijana obtožil odvetnik Marko Zorman. Obtoženčev odvetnik Bojan Pečnik je vložil ugovor na obtožbo, a mu sodišče ni ugodilo.

Puissa se je tistega dne z izposojeno toyoto peljal od Dragonje proti Kopru. V Srgaših je prehiteval avtodom, zapeljal čez neprekinjeno črto in nato na zaporno površino, po kateri je takrat nasproti s skuterjem pripeljal 18-letni Marko M., ki se je poskušal vključiti na cesto proti Dragonji. Avto in motor sta trčila, mladenič pa je pozneje v bolnišnici podlegel poškodbam.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo