Sreda, 11 december 2019
Iskanje

Tržačan ni zakrivil smrti 18-letnika

V Kopru konec sojenja o prometni nesreči izpred štirih let na cesti v Srgaših; odvetnik staršev mlade žrtve napovedal pritožbo

Koper |
2. dec. 2019 | 14:55
Dark Theme

Petdesetletni Tržačan Michele Puissa ni zakrivil smrti osemnajstlenega fanta, ki je pred štirimi leti umrl v prometni nesreči na cesti v Srgaših. Višja sodnica Darja Srabotič je obtoženca v petek oprostila, s tem pa se je prvostopenjsko sojenje sklenilo. Odvetnik staršev mlade žrtev je sicer po poročanju Primorskih novic že napovedal pritožbo.

Puisso so zaradi povzročitve smrti v prometni nesreči iz malomarnosti ovadili prometni policisti, tožilstvo je nato zahtevalo sodno preiskavo, a je po izvedenskem mnenju, v katerem je izvedenec ugotovil, da Puissa ne more biti odgovoren za nesrečo, odstopilo od pregona. V imenu staršev je po pridobitvi novega izvedenskega mnenja Italijana obtožil odvetnik Marko Zorman. Obtoženčev odvetnik Bojan Pečnik je vložil ugovor na obtožbo, a mu sodišče ni ugodilo.

Puissa se je tistega dne z izposojeno toyoto peljal od Dragonje proti Kopru. V Srgaših je prehiteval avtodom, zapeljal čez neprekinjeno črto in nato na zaporno površino, po kateri je takrat nasproti s skuterjem pripeljal 18-letni Marko M., ki se je poskušal vključiti na cesto proti Dragonji. Avto in motor sta trčila, mladenič pa je pozneje v bolnišnici podlegel poškodbam.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo