Nedelja, 23 junij 2024
Iskanje
Dom

»V družbi Dom smo reševali sistemske težave«

Bivši upravitelj družb skupine ter predsednik Tržaške matice odgovarjata na kritike sedanje uprave

Trst |
8. maj. 2022 | 16:08
Dark Theme

Na izjave novega upravnega odbora nepremičninske družbe Dom, ki je preteklo nedeljo v Primorskem dnevniku izrazil velike pomisleke glede potez prejšnje uprave, točneje glede nekaterih kupoprodaj (omenili so palačo v Ul. san Giorgio in tiskalni stroj hčerinskega podjetja Edigraf), sta se odzvala bivši upravitelj v skupini Dom Dušan Košuta in predsednik Podpornega društva Tržaška matica Marino Marsič, ki je bil do nedavnega tudi predsednik upravnega odbora družbe Dom (na tem mestu je zdaj Igor Tomasetig). Tržaška matica, ki je izraz Slovenske kulturno gospodarske zveze, je lastnica omenjene nepremičninske družbe.

»Člani upravnih in nadzornih organov, kot tudi strokovni sodelavci skupine Dom, smo pri prizadevanjih za reševanje brezupnega stanja, ki smo ga podedovali ob prevzemu funkcij, v izjemno resnih in kompleksnih poslovnih razmerah, ki se sistemsko nerešene vlečejo že desetletja, ravnali transparentno, odgovorno in strokovno, v skladu z zakoni in predstavljenimi in odobrenimi poslovnimi načrti,« sta med drugim zapisala.

Košuta in Marsič sta navedla, da imajo družbe v skupini Dom, tako kot vse družbe, zakonsko predvidene organe, ki so vedno delovali trasparentno in usklajeno ter o svojem delu in stanju v družbah stalno izčrpno poročale. »Naša prizadevanja so bila vedno uprta v konkretno in sistemsko reševanje odprtih vprašanj in nikoli v obrekovanje preko medijev. V kolikor bi še naprej odlašali, bi ta vprašanja ostala za vedno nerešena in v prvi vrsti oškodovala prav številne organizacije slovenske manjšine v Italiji, ki imajo sedež v nepremičninah Doma,« sta zapisala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava