Četrtek, 30 november 2023
Iskanje

V kratkem razpis za izbor izvajalca ureditve avenije

Z deli naj bi začeli jeseni, trajala naj bi dve leti

Trst |
23. jun. 2023 | 8:01
Dark Theme

V mestni službi za razvojne projekte in investicije napovedujejo skorajšnjo objavo razpis za izbor izvajalca ureditve Monumentalne avenije v Starem pristanišču. V sredo so potrdili izvedbeno fazo projektne dokumentacije, do 30. junija pa nameravajo obvestilo o objavi javnih naročil objaviti v Uradnem listu Evropske unije. Na občini še ne vedo, koliko časa bodo gradbincem dali za vložitev ponudb. Po zakonu je najkrajši rok 35 dni po objavi razpisa, najdaljši pa 60.

Če upoštevamo zadnjo hipotezo, bodo izvajalca izbrali konec avgusta. Nato bodo konkurenti imeli 35 dni časa za vložitev pritožb. Če teh ne bo, bo konec septembra znano, kdo bo urejal Monumentalno avenijo. Vrednost projekta je ocenjena na 20 milijonov, sredstva pa prihajajo iz mehanizma za okrevanje in odpornost. Dela bodo predvidoma trajala dve leti.

Cestna povezava s pločniki

Monumentalna avenija bo cestna povezava s pločniki in kolesarsko potjo proti središču mesta. Načrtovana je v dolžini 1,5 kilometra, in sicer od parkirišča na četrtem pomolu do Skladišča 26, potekala pa bo med prvo in drugo vrsto starih skladišč.

Zadovoljna, da jim je uspelo zaključiti birokratski postopek, ki zadeva podpis izvedbenega projekta, je pristojna za urbanizem v Dipiazzovi upravi Elisa Lodi. Odbornica je dejala, da so naredili pomemben korak naprej proti tretji fazi infrastrukturnih del. Prvo so že končali pred časom in je predvidevala vzpostavitev kanalizacijske, plinske, vodovodne in električne napeljave med Skladiščem 26 in novim krožiščem v Barkovljah. Drugo fazo, ki predvideva identična dela kot prva, a na območju med Skladiščem 26 in Trgom Città di Largos, bodo končali do konca leta. Takrat naj bi začeli izvajati tretjo fazo.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava