Sreda, 29 november 2023
Iskanje

Več novih voditeljev tržaških krožkov Demokratske stranke

Med njimi je več slovenskih predstavnikov

Trst |
27. sep. 2023 | 11:55
Dark Theme

Z deželnim kongresom Demokratske stranke v Furlaniji-Julijski krajini se niso obnovile le nekatere izmed najvišjih strankinih funkcij, temveč tudi vodilni položaji polovice tržaških krožkov. Stranka po nedavni izvolitvi državne voditeljice Elly Schlein pluje v smeri prevetritve, saj je doživela vrsto pekočih porazov in se spopada s stalnim upadom volivcev in podpornikov. Na novo pot na različnih koncih Trsta oziroma njegove okolice stopata dve novi voditeljici oziroma trije voditelji.

Nova pokrajinska tržaška voditeljica Maria Luisa Paglia je za Primorski dnevnik poudarila, da gre za odraz želje, da bi krožki imeli ključno vlogo in bi vpisani bili v ospredju pozornosti. Ob tem si prizadevajo, da bi spodbujali vključevanje in dali zasluženi prostor posameznim tržaškim skupnostim. Med termi izstopa zlasti slovenska, ki je od nekdaj dragocena tako za stranko kot tukajšnje ozemlje, je izpostavila.

Sedmi krožek (Škedenj, Sv. Ana in Naselje sv. Sergija) odslej vodi Majda Kodrič, ki je na tem koncu z Igorjem Svabom (SSk) tudi edina slovenska rajonska svetnica.

Na čelu krožka DS Devin-Nabrežina pa je po novem Lorenzo Corigliano, v Miljah je vodenje prevzela Fiorella Benčič. Med novimi obrazi sta še Federico Buttò (šesti krožek strožje mestno središče) in Carlo De Donato (peti krožek Ondina Peteani Sv. Jakob, Stara Mitnica).

V Dolini je bil ponovno potrjen Michele Di Donato, v krožku Zgonik in Repen pa zgoniški občinski svetnik Aleks Milič. Mauro Kralj, ki je bil doslej na čelu vzhodnokraškega krožka, bo začasno prevzel vajeti tudi na zahodnem Krasu. Dosedanji položaj sta ohranila še Giancarlo Mercadante (tretji krožek Rojan, Greta, Barkovlje, Kolonja, Škorklja) in Rossana Zagaria (šesti krožek Sv. Ivan, Kjadin, Rocol).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava