Petek, 23 oktober 2020
Iskanje

Vlaki ponovno vozijo po Bohinjski progi (video)

Krepitev železniškega sistema tržaškega pristanišča

Trst |
4. apr. 2020 | 18:49
Dark Theme

Tovorni vlaki ponovno vozijo po Bohinjski progi med postajo pri Sv. Andreju in Opčinami. Za to skrbi družba Adriafer, hčerinsko podjetje Pristaniškega sistema vzhodnega Jadrana, ki je namreč od družbe RFI prejela dovoljenje za promet vlakovnih kompozicij, ki prevažajo do 40 čevljev velike zabojnike High Cube (HC), pri čemer lahko kompozicije vlečeta lokomotivi Siemens E191 in Vossloh D 100 na dizelski pogon. V zadnjih tednih sta 14-kilometrski odsek med Opčinami in Sv. Andrejem prevozila že dve vlakovni kompoziciji: ena z 20 vagoni, druga pa z 48 zabojniki, ki je iz Dunajske Strede na Slovaškem bila namenjena na tržaški sedmi pomol.

Po besedah predsednika tržaškega pristaniškega sistema Zena D’Agostina je prišlo do izvedbe še enega pomembnega projekta obnove železniških prog. Pri pristaniški upravi so prepričani, da bo Bohinska proga razbremenila progo Južne železnice do Nabrežine, poleg tega se zahvaljujejo tudi vodstvoma družb RFI in Adriafer, saj sta kljub izrednemu stanju zaradi pandemije koronavirusa uspeli izvesti poskusne vožnje, katerim bodo v prihodnjih tednih sledile še druge.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo