Petek, 16 april 2021
Iskanje

Vrste pohodnikov na rumeno nedeljo

Pred zaostritvijo so si številni Tržačani privoščili izlet

8. mar. 2021 | 16:43
Dark Theme

Z nahrbtnikom na ramenih in s pohodniškimi palicami v rokah, z gojzarji ali telovadnimi copati, nasmehom pod masko in polni dobre volje so v nedeljo številni izletniki obiskali naravne znamenitosti na Tržaškem in si privoščili daljši sprehod pod marčevskim soncem. Kar običajna slika, ki se je do marca 2019 ponavljala vsak teden ob prvem spomladanskem soncu. Nič izrednega, torej, če ne bi bil letošnji 7. marec zadnji dan pred ponovno vključitvijo celotnega ozemlja Furlanije - Julijske krajine na oranžni seznam, ki predpostavlja ostrejše koronavirusne ukrepe in prepoved vstopa v drugo občino.

Včerajšnji izletniki v dolini Glinščice (FOTODAMJ@N)
Včerajšnji izletniki v dolini Glinščice (FOTODAMJ@N)

S spominom na hude lanske dni se je truma ljudi v nedeljo podala na Napoleonsko cesto, v dolino Glinščice, ob morje, na sprehod po kolesarskih stezah in pešpoteh ter si privoščila postanek v lokalih, ki so od ponedeljka zaprti oz. odprti le za dostavo in prevzem.

Kot v dobrih starih časih je po Stezi prijateljstva v Naravnem rezervatu doline Glinščice nastala kolona pohodnikov vseh starosti, medtem ko si je na razgledni točki pri Zabrežcu marsikdo privoščil oddih in malico.

Po bazovskih gmajnah je bilo slišati brezskrbno kričanje otrok, v tamkajšnjih pekarni, kavarni in sladoledarni pa so si zavihali rokave, da bi vsem postregli. Le skok čez mejo na kosilo ali na ogled belih lipicancev je zmanjkal na seznamu nedeljskih opravil, ki so bila za Tržačane običajna v predpandemičnem času.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo