Sreda, 19 junij 2024
Iskanje

Vrstijo se zaskrbljeni in mestoma ogorčeni odzivi

Po rimskih kuloarjih se sušlja, da se veljaki Gibanja petih zvezd ogrevajo za zamenjavo menedžerja družbe Fincantieri Giuseppeja Bona

Trst |
25. feb. 2019 | 18:58
Dark Theme

Pred dnevi se je po rimskih kuloarjih začelo šušljati, da se veljaki Gibanja petih zvezd ogrevajo za zamenjavo na čelu ladjedelniške družbe Fincantieri, ki jo vse od leta 2002 vodi menedžer Giuseppe Bono.

V javnost se je prikradel podatek, da je novi kandidat za vodenje ladjedelniške družbe s sedežem v Trstu Paolo Simioni, od avgusta 2017 predsednik upravnega odbora rimske družbe za javni prevoz Atac. Ime kandidata je Fabriziu Palermu, generalnemu direktorju državne depozitno-posojilne blagajne (Cassa depositi e prestiti), ki je preko delniške družbe Fintecna z 71,64 % večinski lastnik Fincantierija, sugeriral Stefano Buffagni, vladni podsekretar za regionalne zadeve iz vrst G5Z in ožji sodelavec Luigija Di Maia.

Začeli so se vrstiti zaskrbljeni, mestoma pa tudi ogorčeni odzivi na namigovanja o menedžerski zamenjavi. Bono pa je bil deležen tudi politične podpore, tako opozicijske kot iz vrst vladne večine.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava