Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

»Zamejci ste lahko zgled Sloveniji«

Predsednik ZZB za vrednote NOB Marijan Križman obiskal Križ

Križ |
2. maj. 2022 | 13:04
Dark Theme

Na predvečer prvega maja je obiskal Križ predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Marijan Križman, ki je bil govornik na kulturni prireditvi v Domu Alberta Sirka na pobudo VZPI-ANPI in SKD Vesna. Križman je izrazil veliko zadovoljstvo nad volilnimi izidi v Sloveniji ter nad »porazom sil, ki blatijo ne samo borčevsko organizacijo, temveč tudi osvobodilno borbo in njene antifašistične vrednote.« Govornik je izpostavil prijateljske vezi med ZZB in VZPI-ANPI ter skupne pobude obeh organizacij za zaščito demokracije in antifašizma. Pred Križmanom sta pozdravila predsednik zahodnokraškega rajonskega sveta Pavel Vidoni in pokrajinski predsednik VZPI-ANPI Fabio Vallon. Zanj je prvi maj praznik dela, a tudi osvoboditve izpod nacifašizma, »za kar nosijo zaslugo slovenski partizani in jugoslovanska vojska.«

Predsednik ZZB za vrednote NOB Marijan Križman pred spomenikom v Križu (FOTODAMJ@N)
Predsednik ZZB za vrednote NOB Marijan Križman pred spomenikom v Križu (FOTODAMJ@N)

Križmana so pred prireditvijo pred spomenikom sprejeli zastopniki vaških organizacij. Predstavili so mu kriški delež v NOB in gradnjo spomenika (odkritje je bilo 1.maja 1975) , pri kateri je sodelovala vsa vas. »Vaša navezanost na vrednote antifašizma in na materin jezik je lahko za zgled vsej Sloveniji. To velja za Križ in za vso slovensko manjšino v Italiji,« je dejal Križman, ki je tudi obiskal kriški Ljudski dom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo