Sobota, 06 junij 2020
Iskanje

Zelena luč Načrtu za ohranjanje in razvoj rezervata Doline Glinščice

Svetniki so na spletnem zasedanju soglasno podprli načrt za zaščito narave in družbeno-ekonomski razvoj območja

20. maj. 2020 | 18:44
Dark Theme

Dolinski občinski svet je danes soglasno odobril Načrt za ohranjanje in razvoj deželnega Naravnega rezervata Doline Glinščice. Izza ekranov so na različnih lokacijah posejani občinski svetniki prižgali zeleno luč načrtu, ki je 12 let samo čakal na startni liniji.

Načrt je zelo zajeten in ga ob kartografiji sestavlja več dokumentov, je pojasnil občinski odbornik za infrastrukturna dela Davide Štokovac in dodal, da ostaja rdeča nit vsekakor promocija trajnostnega razvoja našega območja, ki mora zasledovati rast konkurenčnosti območja in njegov družbeno-ekonomski razvoj. Načrt vključuje med drugim poročilo okoljske in prostorske analize ter projektna potrdila o posegih. Slednja so – tako odbornik – jedro načrta in ponujajo pregled razvoja rezervata: zajemajo 52 projektov oziroma idej za razvoj rezervata ter ponujajo finančna sredstva in subjekte, ki bi lahko posamezne projekte izvedli.

Več v jutrišnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku. Ob 75-letnici našega dnevnika vam ponujamo posebno ugodno naročnino: tiskana izdaja za 99 evrov, digitalna izdaja pa za 75 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo