Torek, 09 marec 2021
Iskanje

Županski kandidat Future postal Franco Bandelli

Lista je uradno predstavila svoj program in vizijo

Trst |
15. jan. 2021 | 18:25
Dark Theme

»Osupljivo pritegniti« je slogan, ki ga bo v prihodnji kampanji na tržaških lokalnih volitvah večkrat uporabil Franco Bandelli z liste Futura, od danestudi uradni protikandidat zdajšnjega župana Roberta Dipiazze. Na srečanju z novinarji v baru Loft v neposredni bližini nabrežja je novi županski kandidat v družbi članov Future in somišljenikov predstavil svoj volilni program, po katerem naj bi tržaška občina v prihodnjem mandatu po zgledu nekaterih drugih mestnih občin vendarle zmogla vidnejši preboj v ospredje.

Franco Bandelli s svojo ekipo, to z budnim očesom spremlja tudi nekdanji senator (FI) in ustanovitelj deželne liste Futura Ferruccio Saro, ki je včeraj »požegnal« Bandellijevo župansko kandidaturo z argumentom, da gre za človeka, ki se politiki predaja s strastjo, stavi na projekte, ki jih upravitelji niso znali uresničiti v zadnjih desetih letih. Kot je ocenil, se je v Trstu nekaj naredilo le za časa Illyjeve in prve in druge Dipiazzove uprave, potem pa je vse skupaj zastalo. »Edini dve pozitivni stvari, ki sta se zgodili v zadnjih desetih letih, sta povezani z Barcolano in pristaniščem. Njuna prva moža, Mitja Gialuz in Zeno D’Agostino, sta svoj izdelek uspešno tržila v tujini. Znala sta zapustiti svoj mikrokozmus. Tržačani morajo vedeti, da svet ni omejen na meje tržaške pokrajine,« je še dejal Bandelli.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kdaj sem zadnjič prečkal/a slovensko-italijansko mejo?

4. mar. 2021 | 17:12
Pred več kot enim letom
Pred približno šestimi meseci
V minulih dveh mesecih
V zadnjem tednu
Jo prečkam skoraj vsak dan iz službenih ali drugih razlogov
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo