Petek, 19 april 2024
Iskanje

S pestmi nad bivšega zaročenca

1. apr. 2016 | 20:08
Dark Theme

Karabinjerji s tržiškega poveljstva so v petek obravnavali žensko, ki je fizično napadla svojega bivšega zaročenca. Do izpada fizičnega nasilja je prišlo v enem izmed tržiških hotelov, ki ga upravlja ravno omenjeni moški. Pred časom je dobil novo partnerko, vendar se s tem in sploh z ločitvijo njegova bivša zaročenka še ni sprijaznila. Ženska se je zato včeraj dopoldne približala stranskemu vhodu hotela; zaposlenim je povedala, da je obiskovalka hotela in da je ostala zaprta zunaj, potem ko je pokadila cigareto. Hotelsko osebje jo je zato spustilo v notranjost. Ženska se je odpravila v sobo, v kateri je običajno njen bivši zaročenec. Najprej ga je ozmerjala, zatem mu je začela groziti in proti njemu mahati s steklenico.
Podobni dogodki so se v preteklosti že pripetili, žensko poznajo tako karabinjerji kot policisti. V preteklosti si je prislužila ovadbo zaradi zalezovanja, saj je dobesedno uničila hotelsko sobo in zatem stekla za svojim bivšim zaročencem, da bi ga pretepla.
Karabinjerji so imeli tudi včeraj kar nekaj dela, da so obvladali nasilno žensko; tudi sami so bili deležni groženj in udarcev, saj se jim je ženska upirala, medtem ko je skušala doseči svojega bivšega zaročenca. Na koncu so karabinjerji 37-letni ženski iz Gradišča le nataknili lisice, pri čemer se k sreči ni nihče poškodoval.
Karabinjerji so žensko najprej odpeljali na pregled v urgenco tržiške bolnišnice, nakar so jo pospremili v vojašnico za preverjanje dokumentov in nazadnje v tržaški zapor. Sodnik za predhodne obravnave je že potrdil pripor in odredil, da mora biti od svojega zaročenca oddaljena najmanj dvesto metrov; poleg tega se mora izogibati tudi njegovega bivališča in krajev, ki jih običajno obiskuje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava